Lördag, 18 November 2017
Vinterns Sportpressen nu i distribution. Samtliga utkomna tidningar kan lÀsas som e-tidningar i vÄrt arkiv!

Cockskvarnen malde ner Fenix

Skriven av:  Mata L
10 oktober, 2009 - 15:59

(HANDBOLL, FM-herrar)

HC Fenix–Cocks 21–28 (11–13)

– Vi är för tunna just nu för att i längden kunna stå emot ett lag som Cocks. Då killarna blir trötta kommer felen och motståndarna straffar oss.

Det säger Fenix tränare Ari-Pekka Tuomi efter hemmaförlusten mot regerande mästarna – Åbolagets tredje raka i FM-serien. I en knapp halvlek höll Fenix helt jämna steg mot "främlingslegionen" från Riihimäki. Men 10–10 fem minuter före paus förvandlades till bortaledning 11–13 i paus.

Därifrån var matchen gästernas – utan att de för den sakens skull spelade påfallande bra. Men det blev ändå oundvikligt att rutinen tog ut sin rätt. Då Cocks dessutom såg till att göra samtliga de tre första målen efter sidbytet blev resten ren och skär transport.

– Det är frustrerande att vi inte kan mobilisera fulla styrkor till en match i högsta serien. Rätt långt är det arméns fel som inte beviljar tre av våra killar permission för en sån här match, säger A-P frustrerat.

De tre män som snällt fick stanna kvar på garnisonen i Dragsvik var Christoffer Nyström, Henrik Mohn och målvakten Benjamin Nordström.

– Då vi till på köpet dras med skador på tre av våra nyckelspelare blir det för mycket ungt blod på en gång på plan. Summan av kardemumman blir att vi är chanslösa i en sån här batalj.

Ändå var Cocks framträdande bra mycket bättre än i senaste hemmamatchen mot HC West. Nu kämpade man så länge manskapet orkade innan man var tvungen att kasta in handduken mot övermakten.

Bäst i Fenix var målvakten Ville Nordqvist som hindrade en bra mycket större förlust. Frank Isaksson var målbäst med åtta fullträffar medan Bert-Jan Pustônski stod för sex. Den senares betyg dras emellertid ner av alla slarvfel han i tid och otid gör sig skyldig till.

Cocks visade inte mycket av sitt optimala kunnande. Laget levde som vanligt högt på sina landslagsyttrar Teemu Tamminen och Antti Valo. Siste utposten Valentyn Kosjovy är en jätte mellan stolparna och kollektivt står manskapet upp så pass bra i defensiven att man aldrig drabbas av panik.

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi