Lördag, 18 November 2017
Vinterns Sportpressen nu i distribution. Samtliga utkomna tidningar kan lÀsas som e-tidningar i vÄrt arkiv!

FNB Nyheter

Polisen misstänker förberedelse till terrorbrott i Helsingfors
Centralkriminalpolisen misstänker att det planerats ett brott i terroristiskt syfte i Helsingfors. Målet ska ha varit Tempelplatsens kyrka. Polisen meddelar att den satt igång alla tänkbara åtgärder för att utreda hotet.

– Vi gör allt vi kan för att garantera varenda medborgares säkerhet, säger kriminalöverkommissarien Tero Haapala vid CKP till FNB.

Flera betonghinder placerades utanför Tempelplatsens kyrka i dag. I går pågick en synlig polisoperation i området. Då ville polisen inte säga mera än att man spanade efter en misstänkt person, men inte hittade hen.

Haapala säger att den synliga operationen vittnar om att polisen har tagit hotet på allvar. CKP har ändå gjort bedömningen att det för närvarande inte finns någon orsak till att fortsätta en operation liknande den i går.

– Medborgarna kan tryggt fortsätta med sin normala vardag, säger Haapala.

Eftersom utredningen inte är färdig vill polisen inte ge närmare uppgifter om hotet just nu. Haapala vill till exempel inte uttala sig om varför polisen tror att just Tempelplatsens kyrka ska ha varit målet för det misstänkta planerade brottet (FNB)

FNB

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi