Lördag, 18 November 2017
Vinterns Sportpressen nu i distribution. Samtliga utkomna tidningar kan lÀsas som e-tidningar i vÄrt arkiv!

FNB Nyheter

May fördömer attacken mot muslimer
Premiärminister Theresa May lovar bekämpa terrorism och extremism "vem som än står bakom den" sedan en man kört på en grupp muslimer nära en moské i norra London i natt.

– Attacken är en påminnelse om att terrorism, extremism och hat tar sig många uttryck och vi måste vara lika fast beslutna att tackla dem oberoende av vem som är ansvarig, sade May utanför premiärministerbostaden på Downing Street.

May sade att attacken var "precis lika vidrig som de som skett tidigare", en hänvisning till islamistinspirerade attacker i London och Manchester i år.

– Attacken riktade sig mot vanliga oskyldiga – den här gången brittiska muslimer som kom från moskén, sade May.

Hon tillade att polisen kommer att tillhandahålla extra skydd för moskéer.

– Det här var en attack mot muslimer nära deras böneplats och liksom all terrorism har den samma grundläggande mål: att driva oss isär, sade premiärministern.

En person dödades och tio andra skadades i attacken.

Skåpbilen som rammade människor kördes av en 48-årig vit man. Polisen tror att han handlade ensam. Han hölls fast av allmänheten och greps sedan av polis.

– Det här var en attack mot London och alla Londonbor och vi bör alla stå förenade mot extremism, vad än orsaken är, sade Neil Basu, samordnare för polisens terrorismbekämpning.

Han tillade att attacken bar alla kännetecken för en terrorattack. (FNB–AFP)

FNB

Copyright © 2009-2017     www.canews.fi