Fredag, 23 Juni 2017
Vinterns Sportpressen nu i distribution. Samtliga utkomna tidningar kan läsas som e-tidningar i vårt arkiv!

Innehållssamlare

Kerro kokemuksesi vuokralla asumisesta: Paljastuiko asunto sikolätiksi tai tuliko omistaja omilla avaimilla sisään?

YLE Suomi - 19 januari, 2038 - 06:14

Onko sinulla ollut ongelmia vuokranantajasi kanssa? Saitko omituisia ehdotuksia tai vaatimuksia sopimusta allekirjoittaessasi?

Yllättikö vuokranantajasi astelemalla sisään omilla avaimilla?

Saitko takuuvuokrasi takaisin sovitusti? Oliko teillä näkemyseroja siitä, menevätkö esimerkiksi reiät seinässä tai maalipinnan haalistuminen asunnon luonnollisen kulumisen piikkiin?

Kerro meille tarinasi. Koostamme kokemuksien pohjalta juttua, jossa etsimme asiantuntijoiden kanssa ratkaisut vuokralaisten yleisimpiin ongelmiin. 

Emme julkaise kommentteja tai kokemuksia, joissa mainitaan ihmisten nimiä.

LIVE: Markelle Fultzista NBA:n ykkösvaraus – Kuka varaa Lauri Markkasen?

YLE Urheilu - 56 min 47 sek sedan
Yle Urheilu seuraa tällä sivulla hetki hetkeltä NBA-liigan varaustilaisuutta.

LIVE: Markelle Fultzista NBA:n ykkösvaraus – Kuka varaa Lauri Markkasen?

YLE Suomi - 56 min 47 sek sedan
Yle Urheilu seuraa tällä sivulla hetki hetkeltä NBA-liigan varaustilaisuutta.

JUST NU – PÅ FD: Trots fiaskot – AIK-stjärnan optimistisk: ”Kämpar för det”

Fotboll Direkt - 1 tim 42 min sedan

FOTBOLLDIREKT PÅ PLATS – U21-EM I POLEN

LUBLIN. Det blev aldrig något lyckligt slut i ödesmatchen mot Slovakien för Sverige, som föll tungt när det gällde som mest. Lagkapten Kristoffer Olsson var efteråt nedstämd, men hoppas på att en ljus framtid väntar runt hörnet.

Med kaptensbindeln runt sin arm är det Kristoffer Olsson som har lett det svenska landslaget under U21-EM i Polen. Under torsdagen nådde äventyret sitt slut efter en tung förlust i den avgörande matchen mot Slovakien.

Vad var det som inte fungerade för er i dag?
– Vi förlorade mot ett bättre lag, det handlar om det. Sedan kom vi inte upp i nivå, men i grund och botten handlar det om att de är bättre än oss. Vi är lite trötta och åker på två tidiga mål i baken, säger mittfältaren till FotbollDirekt i den mixade zonen.

Anser du att ni har varit bättre än vad resultaten visar?
– Resultaten handlar alltid om att få marginalerna med sig och det är oftast de stora lagen som får det. Men det är klart att om man ser på matcherna mot England och Polen så tycker man att vi förtjänar mer än en poäng, i alla fall i någon av matcherna. Men samtidigt hade vi ändå inte gått vidare på fyra poäng.

Under både kvalet och mästerskapet har 21-åringen fått äran att bära kaptensbindeln. Något han känner sig väldigt stolt över.
– Det har varit otroligt stort att få bära bindeln för sitt land i ett mästerskap. Varje gång man har klivit ut med laget har man varit stolt, så det har varit stort och det är bara till att tacka Håkan (Ericson) för det förtroendet.

Vad sa du till laget efter slutsignalen?
– Jag sa faktiskt ingenting, utan snackade bara lite med grabbarna i omklädningsrummet. Men Håkan sa att vi förlorade mot ett bättre lag men ändå ska vara stolta över det vi gjort och gå med huvudet högt.

För Olsson var det här det sista U21-mästerskapet då han 2019 är för gammal för att delta. Ett flertal andra spelare kommer också få ta adjö av ”Blågult” – vilket han tycker känns tungt.
– Det är många fantastiska spelare och de har varit stommen i det här laget. Nästa steg för alla oss är att försöka slå oss in i a-landslaget och med de här erfarenheterna finns möjligheterna. Jag tror verkligen det är många som kommer göra det och jag själv kommer att kämpa för det.

Vad tar du med dig från mästerskapet överlag?
– Erfarenheten och även att man känner att man kan göra det minst lika bra som motståndarna. Sedan givetvis även allt runt omkring med fansen, som varit fantastiska.

Så överlag har det här varit en bra erfarenhet?
– Sett ur det stora perspektivet har det varit bra. Erfarenheter är alltid bra, men sedan är det klart att den här erfarenheten vi fick i dag är bra för framtiden, men just nu känns det surt.

The post JUST NU – PÅ FD: Trots fiaskot – AIK-stjärnan optimistisk: ”Kämpar för det” appeared first on FotbollDirekt.

Kategorier: Resultatbörsen

Israelin lentoyhtiö ei voi enää pyytää naista siirtymään istumapaikaltaan

YLE Suomi - 2 tim 20 min sedan

Israelilainen lentoyhtiö El Al ei saa enää pyytää lentokoneessa istuvaa naista siirtymään, jos ultra-ortodoksi juutalainen miehen paikka on naisen vieressä.

Israelin uskonnollinen toimintakeskus nosti kanteen 82-vuotiaan juutalaisten joukkomurhasta selviytyneen Renee Rabinowitzin puolesta. Rabinowitz kertoi kokeneensa tulleensa nöyryytetyksi, kun El Al -lentoyhtiön työntekijä oli pyytänyt häntä siirtymään istuimeltaan ultra-ortodoksisen miehen pyynnöstä.

Joitakin ultra-ortodokseja ohjaa laki, jonka mukaan erotellaan tiukasti sukupuolet. Keskiviikkona tehdyn päätöksen mukaan matkustajan pyytäminen muualle istumaan sukupuolen perusteella on syrjintää.

– Aivan kuten he eivät voi siirtää jotakuta, joka sanoo, että en pidä arabeista, en istu hänen vieressään. Nyt sama sääntä koskee sukupuolta, Rabinowitz sanoi.

Uskonnollinen keskus kutsuu päätöstä vallankumoukselliseksi. El Al on määrätty maksamaan Rabinowitzille noin 1 700 dollaria korvauksia. Lentoyhtiö El Al on ilmoittanut, että osapuolet ovat päässeet sopimukseen ja että yhtiö kunnioittaa päätöstä.

Lähde: AP

FD ANALYS: ”De slovakiska journalisterna kollade på hotell redan i paus”

Fotboll Direkt - 22 juni, 2017 - 23:52

FOTBOLLDIREKT PÅ PLATS – U21-EM I POLEN

LUBLIN. Sverige stod för en blek insats mot Slovakien när det gällde som mest och är således utslaget ur sommarens U21-EM. Trots det finns det en del positivt att ta med sig från mästerskapet.

Vad som skulle bli ett mirakel slutade i stället med ett fullständigt misslyckande. Sverige hade kniven mot strupen inför mötet med Slovakien och var väl medvetna om att en stabil insats som renderade i tre poäng var ett krav för chans på avancemang i sommarens mästerskap.

Inför tillställningen hade det spekulerats om att förbundskapten Håkan Ericson skulle göra förändringar i startelvan. Det visade sig också mycket riktigt stämma då både Filip Dagerstål och Adam Lundqvist förpassades till bänken efter bleka insatser mot Polen. I stället fick Franz Brorsson och Egzon Binaku chansen att visa upp sig. Den möjligheten gavs även Kerim Mrabti, som blev 57-åringens val som ersättare till skadade Simon Tibbling. I övrigt var det samma lag som i måndags.

Spelarna hade de senaste dagarna pratat om att man visste hur viktig matchen mot Slovakien var, och att man skulle göra sitt yttersta trots att resultatet i mötet mellan England och Polen kunde vara avgörande trots svensk seger. Men väl på planen när domaren blåst igång matchen visade det sig mest vara tomma ord.

Tidigt i matchen såg man tydligt att Sverige saknade energin och viljan jämfört med slovakerna – och det skulle snart även visa sig på resultatet. Redan i den femte minuten smällde det nämligen till bakom Anton Cajtoft i målet då Martin Chrien nådde högst på en hörna och knåpade med huvudet in bollen i nät. Linus Wahlqvist lyckades inte hålla sin markering och sett från min plats på läktaren var det ett svagt ingripande från högerbacken.

I samma ögonblick tog England ledningen mot Polen och allt hopp om en svensk förstaplats grusades inom loppet av bara några sekunder.

Trots underläget syntes ingen förändring i spelet hos de gulklädda spelarna. Slovakien fortsatte vara det spelförande laget och drygt en kvart senare kunde man utöka sin ledning genom Jaroslav Mihalik. Återigen var det bristande försvarsarbete från Wahlqvist som låg bakom målet, då han blev ordentligt bortgjord när slovakerna tog sig förbi på hans kant.

När Sverige väl försökte skapa målchanser låg motståndarnas försvar lågt och spelade ett kompakt spel, som gjorde det förtvivlat svårt att öppna luckor. Hetaste läget hade Pawel Cibicki, men avslutet var tamt och Adrián Chovan kunde enkelt fånga upp bollen med sina händer.

Den första halvleken slutade således mållös för Sverige och det var en rejäl uppförsbacke som väntade under den andra och tillika avslutande halvleken. Ett bevis på det var att de slovakiska journalisterna framför mig tillbringade halvtidsvilan med att kolla på hotell i Polen framöver. Trots att det återstod 45 minuter av matchen var de säkra på sin sak.

Visserligen spelade Sverige upp sig under den andra halvleken, men nära en vändning var man i ärlighetens namn aldrig. Slovakien minimerade riskerna och agerade helt rätt i defensiven när det vankades anfall mot dem.

När Lubomir Satka bombade in bollen var det spiken i kistan och blågul ridå. Resultatet i mötet mellan Polen och England i Kielce spelade inte längre någon roll, utan allting var avgjort i den här matchen.

Besvikelsen var givetvis stor efteråt hos både spelarna och fansen. De tappra svenska supportrar som valt att stanna kvar i Lublin med förhoppning om ett underverk lämnade arenan med hängande huvuden. Till antalet var de inte lika många som i de två tidigare matcherna, men skapade ändå en stämning av högre klass. Att de inte fick mer valuta för pengarna är högst ovärdigt, men hela det här mästerskapet kan lättast beskrivas med orden ”stolpe ut” för Sverige.

Både mot England och Polen hade man det i sina egna händer, men lyckades inte knyta samman säcken. När det gällde som mest i den avgörande matchen mot Slovakien visade man som minst och det går inget annat än att påstå att spelarna har sig själva att skylla för uttåget.

Äventyret är således över och de regerande mästarna lyckades inte försvara guldet. Trots att missnöjet är stort just måste man ändå försöka se ljusglimtarna från turneringen, och fast än att resultaten inte var något att jubla över visade de flesta spelarna att det finns hopp för den svenska fotbollens framtid.

The post FD ANALYS: ”De slovakiska journalisterna kollade på hotell redan i paus” appeared first on FotbollDirekt.

Kategorier: Resultatbörsen

EXTRA: Sverige utslaget – krossades av Slovakien

Fotboll Direkt - 22 juni, 2017 - 23:43

Sverige var piskat att vinna mot Slovakien i kvällens sista gruppspelsmatch för att gå vidare till semifinal i U21-EM, men slovakerna var klasser bättre och vann rättvist med 3-0. Sverige därmed utslaget redan i gruppspelet. 

Efter att Sverige spelat 0-0 i premiären mot England och 2-2 mot Polen var det tre poäng mot Slovakien som gällde om semifinalsdrömmen skulle vara vid liv.

Håkan Ericson valde att peta Filip Dagerstål och Adam Lundqvist till ödesmatchen mot Slovakien. I stället fick Franz Brorsson och Häckens Egzon Binaku chansen från start – men det räckte föga. Slovakerna var det klart bättre laget i den första halvleken och gjorde både 1-0 och 2-0 under första 45 minuterna. Målen gjordes av Martin Chrien samt Jaroslav Mihalik.

I paus valde Håkan Ericson att göra ett dubbelbyte. Ut med Pawel Cibicki och Melker Hallberg och in med Niclas Eliasson och Muamer Tankovic. Tankovic spelade ute till vänster och Eliasson till höger. Kerim Mrabti upp på topp och Alexander Fransson in i mitten.

Med kvarten kvar punkterades tillställningen när Satka sköt 3-0 till slovakerna.

Matchen slutade också 3-0 vilket innebär att Sverige slutar på två poäng i gruppspelet och därmed är U21-EM över för det svenska landslaget för den här gången. Håkan Ericson har därmed gjort sitt som förbundskapten. I höst tar Roland Nilsson över U21-landslaget.

Hade Sverige vunnit mot Slovakien hade det ändå inte hjälpt. För att Sverige skulle vinna gruppen krävdes det samtidigt att Polen skulle ta poäng av England, men engelsmännen vann enkelt med 3-0.

Slovakiens startelva: Adrian Chovan – Lubomir Satka, Branislav Ninaj, Milan Skriniar, Robert Mazan – Albert Rusnak, Matus Bero, Stanislav Lobotka, Martin Chrien, Jaroslav Mihalik – Adam Zrelak

Sveriges startelva: Anton Cajtoft – Linus Wahlqvist, Jacob Une Larsson, Franz Brorsson, Egzon Binaku – Kerim Mrabti, Kristoffer Olsson, Melker Hallberg, Alexander Fransson – Pawel Cibicki, Carlos Strandberg

The post EXTRA: Sverige utslaget – krossades av Slovakien appeared first on FotbollDirekt.

Kategorier: Resultatbörsen

Pääministeri Mayn tarjous: Britannia ei karkota EU-kansalaisia Brexitin vuoksi

YLE Suomi - 22 juni, 2017 - 23:26

BRYSSEL Britannia ei aio karkottaa maassa asuvia EU-maiden kansalaisia Britannian EU-eron vuoksi. Pääministeri Theresa May esitti tarjouksensa kansalaisten kohtelusta EU-johtajien huippukokouksessa torstai-iltana.

Kokouslähteiden mukaan May sanoi, ettei hän halua, että kukaan Britanniassa nyt laillisesti asuva joutuisi lähtemään Brexitin takia. Kaikilla Britanniassa asuvilla EU-kansalaisilla pitäisi olla mahdollisuus vakinaistaa oleskelunsa viiden vuoden asumisen jälkeen.

Mayn tarjouksen mukaan kaikkia Britanniassa vähintään viisi vuotta asuneita tultaisiin kohtelemaan samoin kuin Britannian kansalaisia terveydenhuollon, koulutuksen, sosiaaliturvan ja eläkkeiden suhteen, kertoo korkea-arvoinen brittilähde.

Pääministerin tarjouksen kohtalo tosin riippuu siitä, miten Brexit-neuvottelut EU:n kanssa etenevät. Britannia edellyttää, että EU myöntäisi vastavuoroisesti samat oikeudet muissa EU-maissa asuville.

Ne, joille tulee viiden vuoden ajanjakso täyteen Britannian eropäivään mennessä, saavat mahdollisuuden hakea pysyvää oleskelulupaa. Ennen eropäivää saapuville tarjotaan mahdollisuus oleskella Britanniassa viisi vuotta, ja hakea sitten pysyvää oleskelulupaa.

EU:n kannalta olennainen kysymys on, minkä oikeusistuimen toimivaltaan kansalaisten oikeuksien toteutuminen kuuluu. Britannia haluaa päästä eroon EU-tuomioistuimen toimivallasta. EU-maat eivät ole halukkaita taipumaan tähän.

Britannian neuvottelut EU-erosta alkoivat maanantaina. Neuvotteluiden aluksi on tarkoitus yrittää ratkaista kansalaiskysymyksen ohella kysymys Irlannin rajasta ja Britannian maksuista EU:lle eron yhteydessä.

Liverpool vahvisti huippusiirron - Salah tulee Romasta

YLE Urheilu - 22 juni, 2017 - 23:24

Englannin Valioliigassa pelaava Liverpool vahvistaa tehneensä viisivuotisen sopimuksen AS Roman laitahyökkääjän Mohamed Salahin kanssa. 25-vuotiaan egyptiläisen siirtohinta oli 39 miljoonaa euroa.

Salah teki viime kaudella Romalle 15 maalia 31 liigaottelussa. Ennen Romaa Salah on pelannut Baselissa, Chelseassa ja Fiorentinassa.

Liverpoolin valmentajan Jürgen Kloppin mukaan Salah on täydellinen yhdistelmä kokemusta ja potentiaalia.

- Hänen nopeutensa on uskomaton. Hän tuo meille lisää uhkaa hyökkäyspäässä ja me olemme jo ennestään vahvoja sillä alueella, Klopp sanoi.

Malmö-stjärnan på väg bort – Hammarby uppges nappa

Fotboll Direkt - 22 juni, 2017 - 23:14

Johan Wiland sitter på utgående kontrakt med Malmö FF och har tidigare hintat om att det i längden blir jobbigt att pendla till Stockholm där han har sin familj. Enligt Fotbollskanalen har Hammarby lagt bud på stjärnan. 

Sedan Johan Wiland kritade på för Malmö FF sommaren 2015 har den tidigare landslagskeepern varit helt given i MFF:s mål.

Nu, två år senare, kan han lämna för konkurrenten Hammarby. Wiland har sin familj i Stockholm och tidigare berättat att det i längden kommer bli ohållbart att pendla.

Enligt Fotbollskanalen har nu Hammarby lagt bud på 36-årige Wiland, vars kontrakt med MFF löper ut efter säsongen.

Det är redan känt att Hammarby försökte värva Pär Hansson tidigare i somras, men Hansson valde i stället Helsingborg. Stockholmsklubbens nuvarande keeper Ögmundur Kristinsson har inte haft någon strålande säsong och fått kritik av lagets tränare Jakob Michelsen. Nu kan det alltså bli Wiland som tar över som förstamålvakt i Hammarby om affären går i lås.

Enligt Fotbollskanalen är MFF nära att värva hem Johan Dahlin från Midtjylland som ersättare till Wiland.

The post Malmö-stjärnan på väg bort – Hammarby uppges nappa appeared first on FotbollDirekt.

Kategorier: Resultatbörsen

Saksa nousi tasoihin Chileä vastaan - katso maalikooste

YLE Urheilu - 22 juni, 2017 - 23:08

Chile ja Saksa pelasivat 1-1 -tasapelin jalkapallon Confederations Cupissa. Molemmat joukkueet ovat kahden kierroksen jälkeen neljässä pisteessä. B-lohkon muut ryhmät Australia ja Kamerun ovat saalistaneet vain yhden pisteen.

Chile aloitti vahvasti nuorta Saksan joukkuetta vastaan. Jo kuudennella minuutilla Saksan puolustus menetti pallon ja Alexis Sanchez vei Chilen johtoon.

Chile hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta Saksa iski tasoituksen lähes ensimmäistä hyvästä tilanteestaan ensimmäisen puoliajan lopulla. Maalin teki Lars Stindl.

Toisella puoliajalla Saksa pääsi paremmin peliin mukaan ja peli tasoittui. Lisämaaleja ei nähty, joten ottelu päättyi 1-1 -tasatulokseen.

Chile kohtaa viimeisellä kierroksella Australian, Saksa puolestaan Kamerunin.

MFF nära att värva tungt igen – hemvändare på ingång

Fotboll Direkt - 22 juni, 2017 - 22:42

Johan Dahlin vann SM-guld med Malmö FF 2010 och 2013. Nu verkar guldhjälten vara nära en återkomst, detta enligt Fotbollskanalen. 

När Sverige tog sig till semifinal i U21-EM 2009 var det Johan Dahlin som vaktade målet, då hemmahörande i Malmö FF. Även de fyra kommande säsongerna lirade Dahlin i MFF och på dessa år vann han två SM-guld, 2010 och 2013.

Därefter lämnade Dahlin för turkiska Gençlerbirligi där det bara blev en halv säsong innan flyttlasset fick vidare till Midtjylland – där han spelat de två och ett halvt senaste åren.

Nu verkar Dahlin mycket nära en återkomst till MFF. Fotbollskanalen skriver att klubbarna och Dahlin slutförhandlar. Som bekant sitter nuvarande förstamålvakten Johan Wiland på ett utgående kontrakt och uppges vilja flytta till Stockholm.

MFF gjorde tidigare under torsdagen klart med Kingsley Sarfo från Sirius.

The post MFF nära att värva tungt igen – hemvändare på ingång appeared first on FotbollDirekt.

Kategorier: Resultatbörsen

Ilveksen pelaajilla karu juhannus – "Oluet ja makkarat jäävät väliin"

Ilta-Sanomat Urheilu - 22 juni, 2017 - 22:34
Ilveksen pelaajat jäävät tällä kertaa kokonaan paitsi perisuomalaisista juhannusjuhlista.
Kategorier: Resultatbörsen
Prenumerera på innehåll
Copyright © 2009-2017     www.canews.fi