Tisdag, 25 Juli 2017
Vinterns Sportpressen nu i distribution. Samtliga utkomna tidningar kan läsas som e-tidningar i vårt arkiv!

Innehållssamlare

Kerro kokemuksesi vuokralla asumisesta: Paljastuiko asunto sikolätiksi tai tuliko omistaja omilla avaimilla sisään?

YLE Suomi - 19 januari, 2038 - 06:14

Onko sinulla ollut ongelmia vuokranantajasi kanssa? Saitko omituisia ehdotuksia tai vaatimuksia sopimusta allekirjoittaessasi?

Yllättikö vuokranantajasi astelemalla sisään omilla avaimilla?

Saitko takuuvuokrasi takaisin sovitusti? Oliko teillä näkemyseroja siitä, menevätkö esimerkiksi reiät seinässä tai maalipinnan haalistuminen asunnon luonnollisen kulumisen piikkiin?

Kerro meille tarinasi. Koostamme kokemuksien pohjalta juttua, jossa etsimme asiantuntijoiden kanssa ratkaisut vuokralaisten yleisimpiin ongelmiin. 

Emme julkaise kommentteja tai kokemuksia, joissa mainitaan ihmisten nimiä.

”Lopetin kouluhommat” – Kalle Rovanperä, 16, siirtyi ralliammattilaiseksi

Ilta-Sanomat Urheilu - 52 min 14 sek sedan
Toisen polven huippukuski satsaa nyt tosissaan ralliin.
Kategorier: Resultatbörsen

Pitkäveto: Superpesiksessä motivaatiopelejä

Ilta-Sanomat Urheilu - 1 tim 16 min sedan
Osalla joukkueista ei ole enää suurta panosta alkuviikon peleissä, ja se avaa sauman yllätyksille.
Kategorier: Resultatbörsen

Mobilspel förtrollar i Kina: "Ett gift som skadar våra tonåringar"

YLE Svenska - 1 tim 26 min sedan

Ett gift som skadar våra tonåringar. Så beskriver det styrande kommunistiska partiets språkrör Folkets dagblad videospelet Honour of Kings. Kritiken beror på att allt fler i synnerhet unga kineser blir beroende av det ultrapopulära spelet.

Lääkäri: Djokovicilla edessä jopa 12 viikkoa toipumista "liian pelaamisen takia"

YLE Urheilu - 1 tim 27 min sedan

Entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen, serbialainen Novak Djokovic saattaa joutua sivuun jopa 12 viikoksi kyynärpäävaivojen takia.

Serbialaismedian haastatteleman Davis Cup -joukkueen lääkärin Zdenko Milinkovicin mukaan Djokovic on yksinkertaisesti pelannut kyynärpäänsä epäkuntoon.

Djokovic vetäytyi Wimbldedonin puolivälierissä kesken ottelun ja kertoi tuolloin harkitsevan pelitaukoa pitkään vaivanneen vamman takia.

- Hänellä on ruhje kyynärpäässään liian pelaamisen takia. Novak on Torontossa ja erikoislääkärit testaavat häntä, Milinkovic kertoi Sportski Zurnalille.

Jos Djokovicin pelitauko kestää kolme kuukautta, hän joutuu jäämään sivuun Yhdysvaltain avoimista. Turnaus käynnistyy 28. elokuuta.

Serbialainen on tällä hetkellä ammattilaislistalla neljäntenä.

”Verkligheten är brutal” – norsk uppgivenhet efter EM-fiaskot

YLE Sport - 1 tim 32 min sedan

Senast blev det EM-silver. Nu blev det noll mål på tre gruppspelsmatcher. I en stolt norsk mästerskapshistoria har det aldrig gått sämre, skriver Aftenposten.

EM gick inte alls enligt planerna för Norge, som föll ut efter 0–1 mot Danmark på måndagskvällen.

Matchen var symptomatisk för Norges EM. Laget brände en straff och träffade både stolpen och ribban. Det ville sig inte. Spelarna var uppgivna efter slutvisslingen.

– Det är jättetufft, egentligen en ögonöppnare. Vi har inte varit bra nog. Verkligheten är att vi står här med noll mål och noll poäng, det är brutalt, säger stjärnan Ada Hegerberg till NRK.

– Det är synd och tråkigt. Vi är ledsna. Det är tufft för alla, vi vill så mycket, men har inte lyckats, säger Guro Reiten.

Guro Reiten (t.h.) kunde inte rubba Danmark och Theresa Nielsen. Reiten och Nielsen kämpar om bollen. Bild: imago/foto2press/ All Over Press Danmarks damlandslag i fotboll,Norges damlandslag i fotboll,Guro Reiten,Theresa Nielsen

Aftenposten skriver att facit i turneringen är blytungt. Tidningen menar att Norge saknade struktur och bredd i spelet.

– I en stolt norsk mästerskapshistoria har det aldrig gått sämre.

Tränaren vill fortsätta

Norges svenska tränare Martin Sjögren slår bort en del av kritiken.

– Jag vill inte säga att jag haft lite tid på mig, men tiden har varit knapp. Mitt uppdrag är att skapa någonting för framtiden, det är det vi håller på med, säger Sjögren till NRK.

Han tror att han får fortsatt förtroende av landets fotbollsförbund.

– Jag har ett långt kontrakt och är anställd för att skapa förändring. Jag är helt övertygad om att jag kommer att få fortsätta med det.

Holland vann över Belgien med 2–1 och går vidare som gruppetta. Danmark är kvartsfinalklart som grupptvåa.

”Verkligheten är brutal” – norsk uppgivenhet efter EM-fiaskot

YLE Svenska - 1 tim 32 min sedan

Senast blev det EM-silver. Nu blev det noll mål på tre gruppspelsmatcher. I en stolt norsk mästerskapshistoria har det aldrig gått sämre, skriver Aftenposten.

Kiista metsänhakkuista: Kaidi jarruttelee Kemissä – Bioref etenee Kemijärvellä

YLE Suomi - 1 tim 35 min sedan

EU:n ympäristövaliokunnan mielestä Suomen metsäpolitiikka on ristiriidassa EU:n ilmastopolitiikan kanssa. Valiokunnan mukaan hakkuilla vaarannetaan metsien kyky niellä haitallisena pidettävää hiilidioksidia. Puhutaan hiilinielusta, sen koosta.

Keskustelu Suomen metsäinvestoinneista kiihtyi, kun EU:n ympäristövaliokunta esitti, että Suomen olisi palautettava metsänhakkuunsa kymmenen vuoden takaiselle tasolle. Se on ristiriidassa Suomen hallituksen tavoitteiden kanssa, joihin muun muassa sisältyy uusia tehdasinvestointeja, Lapissa Kemijärvelle ja Kemiin.

Perusteeton esitys, sanoo Nivala

Kemijärvelle biosellutehdasta suunnitteleva Boreal Bioref Oy odottaa, että Suomi pakottaa EU:n perumaan parlamentin ympäristövaliokunnan kaavaileman metsien hakkuurajoituksen. Biorefin toimitusjohtajan Heikki Nivalan mielestä rajoitus on perusteeton ja se antaa väärän kuvan Suomen metsäpolitiikasta.

Nivala tuomitsee myös elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) ehdotuksen hakkuuoikeuksien ostamisesta muilta valtioilta. Hänen mukaansa se merkitsee alistumista ympäristövaliokunnan näkemykseen.

Nivala tähdentää, että Euroopan biometsäkeskustelu ei vaikuta Kemijärven tehtaan suunnitteluun, eikä jarruta sen edistämistä.

– Kemijärven investointi ei ole riippuvainen biopolttoaineiden tuotannosta, eikä biopolttoaineista käytävä keskustelu liity millään tavoin Kemijärven investointiin, Nivala sanoo.

Maanrakennustyöt seis Kemissä

Kemissä biopolttoainetehdasta kehittelevä kiinalaisomisteinen Kaidi on ottanut todesta ympäristövaliokunnan esityksen. Se on päätynyt katselemaan ja kuulostelemaan tilanteen kehittymistä. Yhtiö on keskeyttänyt maanrakennustyöt ja odottaa EU:n lopullista biopolttoainelinjausta.

Kaidi Finlandin johtaja Carl Haglund on nyt kesälomalla, mutta hän on aiemmin varoittanut, että EU:n valiokuntamietintö voi vaarantaa Kemin investoinnin.

Kaidi ja Boreal pitävät tärkeänä ja välttämättömänä, että valtioiden välisissä neuvotteluissa Suomen hallitus saa korjatuksi hakkuiden rajoittamista koskevan perusteettoman esityksen.

Huomio metsien lisäkasvuun

Heikki Nivalan mielestä Suomessa tulisi asettaa kunnianhimoisemmat tavoitteet metsien lisäkasvulle.

– Harvennusten jälkeen metsät ovat hyvässä kasvukunnossa, ne järeytyvät ja hiilinielu vain kasvaa, hän sanoo. Eli tilanne etenee EU:nkin edellyttämään suuntaan.

Kemijärven investoinnissa puuraaka-aine hankitaan pääsääntöisesti harvennusta vaativista nuorista kasvatusmetsistä. Noin 13 miljoonan vuosikasvusta markkinahakataan runsas kolmannes.

Viimeisimmän inventoinnin mukaan Suomessa metsät kasvavat 110 miljoonan kuution vuosivauhdilla.

-Voisimme ihan hyvin tavoitella 140-150 miljoonan tasoa, jotta sekä metsien monimuotoisuus että riittävä hiilinielutaso saavutetaan myös tulevaisuudessa, hän sanoo.

Metsien markkinahakkuut ovat Suomessa noin puolet puun vuotuisesta kasvusta.

Israel taipui poistamaan metallinpaljastimet Jerusalemin Temppelivuorelta – tilalle muita turvalaitteita

YLE Suomi - 1 tim 53 min sedan

Israel on alkanut poistaa metallinpaljastimia Jerusalemin Temppelivuorelta. Pääministeri Benjamin Netanjahun toimisto kertoi päätöksestä varhain tiistaina ja uutistoimistojen mukaan purkajat olivat jo töissä aamuyöllä.

Metallinpaljastimet tuotiin Temppelivuoren sisäänkäynneille sen jälkeen, kun arabimiehet ampuivat alueella kaksi israelilaista poliisia kuoliaaksi heinäkuun puolivälissä.

Turvatoimien kiristäminen suututti palestiinalaisia ja nostatti väkivaltaisuuksia.

Jerusalemin vanhassakaupungissa sijaitseva Temppelivuori on sekä juutalaisille että muslimeille pyhä paikka, johon suhtaudutaan hyvin tunteellisesti. Pienimmätkin muutokset Temppelivuorella sijaitsevien moskeijoiden kulkujärjestelyihin ovat omiaan kiristämään jännitteitä.

Israelin mukaan metallinpaljastimien tilalle tulee toisenlaisia, kehittyneeseen teknologiaan perustuvia turvalaitteita.

Toistaiseksi ei ole kerrottu, millaisista laitteista on käytännössä kyse. Israelilaismedian vahvistamattomien tietojen mukaan paikalle asennettaisiin ainakin kehittyneitä kameroita.

Lähteet: AP, Reuters, AFP

Lue myös:

YK-lähettiläs haluaa Jerusalemin kriisiin ratkaisun ennen perjantaita

Leverkusen myi Chichariton – periikö Pohjanpalo paikan aloituksessa?

YLE Urheilu - 2 tim 2 min sedan

Odotettu jalkapallosiirto sai myöhään maanantai-iltana viimein sinettinsä, kun Englannin Valioliigassa pelaava West Ham tiedotti hankkineensa riveihinsä Javier "Chicharito" Hernandezin. 29-vuotias Chicharito solmi lontoolaisseuran kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Meksikolaiskärki siirtyy Englantiin Saksan Bundesliigan Bayer Leverkusenista, jossa pelasi suomalaisen Joel Pohjanpalon seurakaverina. Leverkusen tienaa ykköstykistään 16 miljoonaa puntaa eli noin 17,9 miljoonaa euroa.

Chicharito pelasi Leverkusenissa kaudet 2015-2017 ja teki 54 ottelussa 28 maalia. Valioliiga on meksikolaiselle tuttu sarja, sillä 2010-2015 hyökkääjän työnantajana toimi Manchester United.

Pohjanpalolle Chichariton siirtyminen tarkoittanee vastuun lisääntymistä, ja Huuhkaja-hyökkääjä voi jopa olla tyrkyllä aloituspaikkaan. Super-vaihtomiehenä tunnettu Pohjanpalo on pelannut Leverkusenissa kaudesta 2013, mutta viettänyt valtaosan ajastaan lainalla Aalenissa ja Fortuna Düsseldorfissa.

Tällä hetkellä saksalaisseuran riveissä on vain kaksi puhdasta hyökkääjää: 22-vuotias Pohjanpalo ja jo yli kymmenen kautta seuraa edustanut 33-vuotias saksalaishyökki Stefan Kiessling.

Tutkimus: Huonosti nukkuvat mahdollisesti alttiimpia Alzheimerin taudille

YLE Suomi - 2 tim 5 min sedan

Uniongelmat voivat olla varhainen merkki muuten terveen ihmisen suurentuneesta riskistä sairastua Alzheimerin tautiin. Vielä on tosin epäselvää edistävätkö uniongelmat sairastumista vai ovatko ne kehittyvän dementian varhainen oire.

Tiedot perustuvat Neurology-lehdessä julkaistuun tutkimukseen, johon osallistui hieman yli sata keskimäärin 63-vuotiasta. Osallistujat olivat muuten terveitä, mutta heillä oli perinnöllinen alttius sairastua Alzheimerin tautiin.

Kun osallistujien selkäydinnäytteitä tutkittiin, uniongelmista ja päiväväsymyksestä kärsivien näytteistä löytyi selvästi enemmän biologisia merkkiaineita, jotka on yhdistetty Alzheimerin tautiin. Kaikki uniongelmat, kuten esimerkiksi uniapnea, eivät kuitenkaan liittyneet suurentuneisiin merkkiainepitoisuuksiin.

Uniongelmien ja Alzheimer-riskin yhteys ei johtunut eroista potilaiden koulutustasossa, lääkityksissä, masennusoireissa tai painoindeksissä, mutta on silti mahdollista, että jotkin muut, tässä tutkimuksessa huomiotta jääneet seikat ovat vaikuttaneet tuloksiin. Tämän vuoksi tuloksia kannattaa tulkita varoen ennen lisätutkimuksia.

Alzheimerin tauti on yleisin aivoja rappeuttava etenevä muistisairaus. Noin 15-20 prosenttia yli 85-vuotiaista sairastaa sitä. Taudin perimmäistä syytä ei tiedetä eikä siihen ole parantavaa hoitoa.

Uutispalvelu Duodecim

Nickbybor tar till hemsnickrade vägskyltar i kampen för bättre trafiksäkerhet

YLE Svenska - 2 tim 6 min sedan

Med hjälp av några plankstumpar, lite målfärg, hammare och spik har invånare längs Storbondsvägen i Sibbo tillverkat egna vägskyltar. Skyltarna sattes på plats i slutet av juni.

Manchester City vahvisti Mendyn hankinnan - kesän siirtokorvaukset yli 200 miljoonan punnan

YLE Urheilu - 2 tim 16 min sedan

Manchester City ilmoitti maanantaina, että seura on tehnyt kuusivuotisen sopimuksen puolustaja Benjamin Mendyn kanssa. Pakki saapuu seuraan Monacosta.

Muun muassa BBC:n arvion mukaan Mendyn siirto maksoi seuralle 52 miljoonaa puntaa eli noin 58,1 miljoonaa euroa. Summa tekisi pelaajasta kaikkien aikojen kalleimman puolustajan.

- Benjaminilla on kaikki ominaisuudet, joita laitapuolustajalta haluamme. Nuoreksi pelaajaksi hänellä on valtavasti kokemusta huipputasolta, Manchester Cityn urheilujohtaja Txiki Begiristain sanoo seuran verkkosivuilla.

- Hän epäilemättä yksi maailman parhaista laitapuolustajista ja kärkivaihtoehtomme sille paikalle.

Mendyn hankinta nostaa Cityn kesän aikana pulittamien siirtokorvausten yhteissumman media-arvioiden perusteella yli 200 miljoonaan puntaan. Seura on hankkinut Kyle Walkerin, Bernardo Silvan, Ederson Moraesin ja Danilon, joista maksettiin yhteensä 149,5 miljoonaa puntaa eli noin 166,5 miljoonaa euroa.

Eivor Andersson: Om man inte vågar står man still

YLE Österbotten - 2 tim 23 min sedan

Eivor Andersson har varit vd i många stora internationella och svenska företag, som TUI, Ving och Coop. I sitt sommarprat berättar hon om ledarskap, företagskultur och hur det kan blåsa på toppen.

- Intuition är en viktig del i mitt beslutsfattande. Många är de gånger när jag har stått inför ett val, ett val som varit viktigt och som haft stor påverkan och till min egen förvåning har jag ofta valt den mest utmanade eller svåraste vägen för mig själv.

Marknadsföringschef

Eivor, som är uppväxt i Vasa, flyttade som ung till Stockholm och började jobba i resebranschen. Efter en tid blev hon erbjuden ett jobb som marknadsföringschef. Ett jobb som hon inte kunde tacka nej till, trots osäkerhet och rädsla för hur det skulle gå.

- Fortfarande tänker jag tillbaka på den här tiden som något av det roligaste och mest lärorika jag har gjort, att bara blunda och hoppa och lita på sig själv och lita på att man klarar det omöjliga.

Ur kriser kan det komma något nytt

Att möta kriser hör till då man leder ett företag. En del kriser är dock mera omvälvande. Strax efter tsunamikrisen när företaget var ganska tilltufsat, hamnade resebranschen in i finanskris, sars- och fågelsjukdomar och 9/11.

- Det var hög tid att göra något och vi i ledningen insåg att vi behöver en helt ny strategi.

Eivor och företagsledningen vände sig till de anställda. Tillsammans kom de på hur de skulle göra, trots att det innebar färre arbetsplatser inom företaget. Med den här nya strategin blev företaget en föregångare i att låta kunderna själva boka sina resor på nätet och på så sätt få ner priserna.

Att vara vd känns ibland som att vara cirkusartist, många är de konster man ska behärska, man är alltid i fokus och man förväntas göra nya konster varje dag!― Eivor Andersson

En vd är ansvarig för att företaget och det förväntade resultaten utvecklas i den riktning styrelsen och ägaren vill.

Hur tufft det kan vara fick Eivor uppleva som vd på Coop marknad.
Hon hade haft uppdraget ett halvår då företaget anställde en ny vd. Den nya vd ville ha egen utvald personal och Eivor passade inte in i hans profil.

Det som händer när ny och kanske osäker chef i vill skapa sin egen ledningsgrupp och väljer sina tidigare trogna medarbetare och tar dem med sig till det nya uppdraget – han eller hon drar, så att säga, i pärlbandet och där kommer all trogna vapendragare.― Eivor Andersson

Det kom ju förstås som en kalldusch. Som vd har man ingen anställningstrygghet men oftast ett kontrakt med lång uppsägningstid. Men det dröjde inte länge förrän Eivor blev rekryterad för nya uppdrag.

Eivor Andersson sommarpratar om företagsledning och vägval i Yle Vega kl.10:03 och kl.18:03.

Lyssna på Eivor Anderssons sommarprat i Yle Vega klockan 10:03 och 18:03.

Ladda ner en musikfri podcast eller lyssna till musiken i programmet.

Eivor Andersson: Om man inte vågar står man still

YLE Svenska - 2 tim 23 min sedan

Eivor Andersson sommarpratar om företagsledning och vägval. Hon har varit vd i många stora svenska företag, som TUI, Ving och Coop. I sitt sommarprat berättar hon om ledarskap, företagskultur och hur det kan blåsa på toppen.

Täsmähankinta: Cleveland nappasi entisen MVP-pelaajan Derrick Rosen

YLE Urheilu - 2 tim 32 min sedan

Koripalloliiga NBA:n finaaleissa pettymään joutunut Cleveland Cavaliers on tehnyt todellisen täsmähankinnan. Toissa vuoden mestari on useiden amerikkalaislähteiden mukaan solminut vuoden mittaisen sopimuksen entisen MVP-pelaajan Derrick Rosen kanssa.

Urheilumedia ESPN:n mukaan 28-vuotias Rose teki ohiolaisseuran kanssa niin sanotun veteraanin minimisopimuksen, mikä tuo hänelle 2,1 miljoonan dollarin vuosiansiot.

Rose pelasi viime kauden New York Knicksin paidassa, mutta ailahtelevin tehoin. Räjähtävyydestään parhaiten tunnettu Rose on viime vuosina paininut loukkaantumiskierteessä. Hän hakeneekin tähtipelaaja LeBron Jamesin johdattamassa Clevelandissa paitsi uutta nostetta uralleen myös mahdollisuutta taistella koko liigan mestaruudesta.

Rose pelasi ehdottomasti uransa parhaat vuodet Chicago Bullsissa, jota edusti koko uransa alun 2008-2016. Hänet valittiin koko liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi kaudella 2010-2011.

Cavaliers taipui kevään loppuottelusarjassa Golden State Warriorsille viidessä ottelussa. Viime päivinä Cavaliersin ympärillä ovat velloneet siirtohuhut, kun seuran tähtitakamiehen Kyrie Irvingin on kuiskittu pyytäneen siirtoa muualle. Rosen hankinta ei ainakaan katko huhuilta siipiä – sekä Rose että Irving pelaavat samaa pelintekijän paikkaa.

Jerusalem: De omtvistade metalldetektorerna avlägsnades

YLE Svenska - 2 tim 33 min sedan

Under natten till tisdagen avlägsnades de omtvistade metalldetektorerna från ingångarna till moskékomplexet på Tempelberget. Det efter att premiärminister Benjamin Netanyahus säkerhetsråd hade debatterat frågan två kvällar i följd.

Eikö Jaromir Jagr, 45, kelpaa enää NHL-seuroille? ”En usko olevani niin huono”

Ilta-Sanomat Urheilu - 2 tim 39 min sedan
Tshekkilegenda ei ole vieläkään löytänyt uutta NHL-seuraa.
Kategorier: Resultatbörsen

Dags för Pohjanpalo att ta plats: Chicharito flyttar till West Ham

YLE Sport - 2 tim 49 min sedan

Javier ”Chicharito” Hernandez är klar för West Ham. Londonklubben betalar 18 miljoner för Chicharito, som kan debutera mot gamla klubben Manchester United.

Nu står det klart att West Ham betalar 18 miljoner euro för den kvicke anfallarens tjänster. Chicharito spelade tidigare för Manchester United och möter sin gamla klubb i seriepremiären den 13 augusti.

Hoppa över Twitterpostning

I am thrilled to announcing the signing of Mexico striker Javier Hernandez for a fee of £16m on a three-year deal. Welcome Chicharito. dg pic.twitter.com/8y79ovnNME

— David Gold (@davidgold) July 24, 2017

– Jag anser att Premier League är världens bästa liga och då jag fick chansen att skriva på kunde jag knappt bärga mig, säger Chicharito på West Hams webbplats.

Chicharito är klar för tre år i Londonklubben.

Hoppa över Twitterpostning

Chicharito knows how to score a goal in the Premier League. ⏰ pic.twitter.com/FSu8z4H8FL

— B/R Football (@brfootball) July 24, 2017 Läge för Pohjanpalo att ta för sig

Leverkusen har i dagsläget inte ersatt Chicharito.

Joel Pohjanpalo har chansen att visa nya tränaren Heiko Herrlich vad han går för. I fjol levererade Pohjanpalo då han fick chansen – men fick sällan speltid.

Pohjanpalo har en viktig säsong framför sig. Chicharito och Pohjanpalo håller om varandra. Bild: imago/Norbert Schmidt/ All Over Press Javier Hernández,Joel Pohjanpalo,Bayer 04 Leverkusen (män)

Pohjanpalo spelade elva matcher i Bundesliga och agerade superinhoppare. Han gjorde sex Bundesligamål på 182 spelminuter, alltså en fullträff var 30:e minut.

Hattricket mot HSV i september var säsongens höjdpunkt.

Prenumerera på innehåll
Copyright © 2009-2017     www.canews.fi