Tiistai, 17 Lokakuu 2017
Talven Sportpressen on nyt jakelussa! Lehden kaikki numerot ovat luettavissa myös näköislehtinä arkistossamme!

Ensimmäinen käsipallolukio perustettu

Kirjoittanut:  Mats Lundberg / Käännös: Mathias Lindström
7 Marraskuu, 2016 - 20:38

Suomalainen käsipalloilu haluaa saada tuulta siipiensä alle. Yksikään miesten tai naisten maajoukkue ei ole vielä selvittänyt tiensä mestaruuskisoihin ja nyt käsipalloliitto on päättänyt luoda siihen tarvittavat edellytykset. 
 
– Jos haluamme että lajimme kasvaa Suomessa, meidän täytyy kouluttaa ja kehittää parempia pelaajia. Maajoukkueet tarvitsevat enemmän näkyvyyttä ja jotta se toteutuisi meidän pitää pärjätä kansainvälisesti. Lentopallo on tästä loistava esimerkki ja haluamme saada aikaiseksi vastaavanlaisen buumin myös käsipallossa, kertoo Käsipalloliiton valmennus- ja koulutuspäällikkö Ken Sirenius.
 

Ensimmäisessä aallossa kahdeksan oppilasta

Tänä syksynä neljä tyttöä ja yhtä monta poikaa on aloittanut lukio-opintonsa Lohjan Kisakallion käsipallolukiossa, joka on ensimmäinen lajipainotteinen lukio Suomessa. Neljävuotinen lukiokoulutus on yhteistyö Virkbyn lukion kanssa, ja nuorille jää hyvin aikaa päivittäin harjoitella.
 
– Oppilaat harjoittelevat kahdesti päivässä, ensin aamuharjoituksen puoli kahdeksan ja yhdeksän välillä, iltapäivällä toinen harjoitus neljän ja kuuden välissä. Oppilaat asuvat viikot Lohjalla ja viikonloput kotonaan, jossa käyvät pelaamassa ottelut omissa seuroissaan. Jos heidän seuralla on pelejä viikolla, he käyvät luonnollisesti pelaamassa myös niitä pelejä. 
 
Sirenius on vakuuttunut että tämä uusi koulutustapa tulee kantamaan hedelmää ja viemään suomalaista käsipalloa uudelle tasolle. 
 
– Jos onnistumme, suomalaisia ammattipelaajia tullaan näkemään entistä enemmän kansainvälisillä kentillä muutamassa vuodessa. Tämä sitten näkyy myös maajoukkuetasolla paremmalla menestyksellä. Silloin myös kiinnostavuus lajia kohtaan nousee. Tavoitteena on saada yhä enemmän nuoria mukaan käsipallon pariin.
 

Lisää paikkoja luvassa

Lukiopaikkoja käsipallolukioon pyritään kasvattamaan. Tällä kaudella järjestetään viisi viikonmittaisia käsipalloleirejä yläaste-ikäisille. Osallistujia on  90 tyttöä ja 80 poikaa.
 
– Tavoittelemme niitä nuoria jotka todella haluavat kehittyä käsipallopelaajina. He voivat sitten hakea paikkaa käsipallolukiosta. Lukioon mahtuu 14–21 tyttöä ja saman verran poikia, eli yhteensä 42 oppilasta samanaikaisesti. 
 
Ajatuksena on myös järjestää leirejä myös ala-asteikäisille kahden vuoden kuluessa.
Copyright © 2009-2017     www.canews.fi